Mor Borg – en bok om eierskap, verdier – og øl

Spør etter boken i bokhandelen, eller kjøp den direkte fra vårt nystartede forlag www.sisyfosforlag.no.

Danske og svenske kapitalkrefter ville for lengst ha greid å kapre mesteparten av det norske markedet for øl- og mineralvann – om det ikke hadde vært for noen få standhaftige familieeide bryggerier: Borg, Grans, Mack og Aass.

Dette er den spennende historien om hvordan en av Borg-arvingene, Hanne Egenæss Wiig, mot alle odds greide å redde norsk eierskap i bryggeriene Hansa, Christiansands og Borg, og samtidig sikre familien aksjemajoritet i det nye selskapet Hansa Borg Bryggerier.
Som tidligere utdannet lærer og spesialpedagog hadde Hanne et annerledes blikk på det å drive forretning. Hun identifiserte seg oftere med kundene, de ansatte og deres familier – mot bryggeriets direktører med høyere økonomisk utdanning fra BI og NHH. Mange kaller henne fremdeles for Mor Borg.

Boken beskriver i tillegg de store rystelsene på eiersiden i norsk bryggerinæring gjennom de siste 30 årene. De ligner på raseringen av annen norsk industri i samme tidsrom – bortsett fra at en bryggeriberetning selvsagt handler ganske mye om øl!

Les mer om boken her!